Не рекомендую.

Написано: 20 октября 2016
Время поездки: 5 — 15 сентября 2016
Кому автор советует отель: Для отдыха с друзьями, для молодежи
Оценка отеля:
1.0
из 10
Оценки отеля по критериям:
Номера: 2.0
Сервис: 2.0
Чистота: 2.0
Питание: 4.0
Инфраструктура: 4.0
Відпочивала в готелі "Корлент" в вересні, одна.
Переваги: кожного ранку був йогурт, завжди свіжий хліб, при одноманітності харчування - свіжі продукти.
Недоліки: їх багато! Про все по порядку.
При заселенні залишила на ресепшині шоколадку - за прохання поселити в номер з видом на басейн (там спокійніше, читала у відгуках), але поселили в номер 121, який має вид на вулицю. В номері було не прибрано (на підлозі липкі плями від чогось чи щось пролитого, солодкого); два стакана прилипли до стола, боячись відірвати їх, щоб не зламати; постільна білизна, яка була не чистою і багато чорного довгого волосся.

В більшості номерів не має балконів, меблів, постільної білизни, рушники старі в дірах. Вікна вже багато років не фарбували, не мили, тюль та штори старі, не випрані. Кондиціонер працює дуже слабо. Прибирання номерів входить лише викидання сміття. Весь персонал готеля робить вигляд, що не розуміє російської мови (мабуть спеціально, щоб нічого більше не запитували і не звертались до них з проханнями).
Їжа одноманітна: за 9 днів лише один раз була риба, м'ясом також не балували, з фруктів лише яблука(без кольору і без смаку).
В готелі та в їдальні встановленні камери спостереження, що спостерігають за вами: то працівники ресепшина, то керівники, то його дружина Ганна.
Ця сімейна пара заслуговує окремої розповіді (тільки вони розмовляли російською).
Через 8 днів я звернулася з проханнями до Ганни: прибрати в моєму номері, на що вона відповіла: " Прибирання у мене відбувається кожного дня". У мене здивування, пояснюю, що я б не прийшла просити, якби це було так. У відповідь мені відповіли: "Добре" з таким криком і виглядом, що не могла зрозуміти, що я такого попросила. Наступного дня після сніданку я і ще двоє відпочиваючих, піднялись до себе, розмовляли тихенько між собою (на 2-му поверсі) про своє, побачили всі одночасно, що сміття на сходах як лежав при заселенні (8 днів назад) так і лежить, після цього розійшлись по своїх номерах. Через 2 хвилини почула сильні стуки в мої двері! Я відкрила, забігли в ярості Ганна та її чоловік, почали махати руками, кричати: «Якщо я не заберу свої речі і не піду, він сам викине мої речі і мене через вікно». Я була шокована: "За що? І у мене ще оплачено на день вперед". Ніхто мене не слухав, Ганна кричала, що моїх грошей вона не бачила, щоб я негайно забиралась. Чоловік кричав зі словами: "Пішла звідси. Не хочемо тебе тут більше бачити". Через 2 хвилини після них прибіг працівник готеля відключив в номері світло, кондиціонер, холодильник, телевізор. Я намагалась дізнатись із-за яких причин, на що він відповів: "У вас проблеми, жінко, забирайтесь звідси." З ресепшина мені не дозволи подзвонити, допомогли місцеві жителі. Коли приїхали гіди з компанії "Джойн ан" ця сімейка таку нісенітницю говорила в мій адрес (причину виселення), що мені стало погано! Гідам не вдалося вмовити цю сімейку (явно не адекватні), щоб я оплачену добу прожила тут. Мене пересели в інший готель, що мене обрадувало.

Шумоізоляції в готелі ніяка. З вулиці дуже шумно. 5 разів в день мулла (через гучномовець), запрошує на намаз (починаючи в 5:30 год ранку), звук, немов сидить під вашим вікном. В номері стоїть такий гуд (я так і не зрозуміла від чого це, на ресепшині Ганна мені не стала це пояснювати), немов працює генератор під холодильником. Тишини взагалі не дочекаєтесь.
Крім мене були виселенні люди (також із-за не зрозумілих причин) раніше на 3 дня (вони також залишили відгук на Топ Хотелс. На цей готель (точніше на цю сім'ю) багато скарг від людей , гідов різних туроператорів - всі знають їх скандалізм.
Не рекомендую цей готель! Раптом їм не сподобається ваше прізвище або ваше обличчя, а може ваше будь яке прохання).
Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал