Краковская филармония имени Кароля Шимановского

Колишній католицький центр
Оценка 7110

15 мая 2019Время поездки: 28 апреля 2018
Краківська філармонія імені Кароля Шимановського – один з найбільших концертних залів міста. Її музичний колектив відомий як в Польщі, так і за кордоном, де він дав декілька сотень концертів у більше ніж 30 країнах. Перший професійний філармонічний оркестр був заснований в Кракові у 1909 році відомим польським композитором і музикантом-віртуозом Феліксом Нововейським. Але офіційно він був оформлений тільки 3 лютого 1945 року. Ця дата вважається днем його народження – тоді музиканти відіграли дебютний концерт в цій будівлі.
Вона споруджена у 1931 році за архітектурним проектом Юзефа Покутинського. Спочатку тут був розміщений культурно-релігійний центр католицької церкви. З 1945 року це основний концертний майданчик оркестру. Будівля представляє собою яскравий зразок стилю необароко. Фасад прикрашений вбудованими колонами і балкончиками.

Глядацький зал, поділений на партер, балкон і ложі, розрахований на 693 людини. Основні прикраси інтер’єру – позолочені колони і оригінальна кесонна стеля. На сцені площею у 180 квадратних метрів можуть одночасно розміститись більше 200 музикантів.
Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал

МЕСТА РЯДОМ
ВОПРОС-ОТВЕТ
Нет вопросов