Палаццо делла Мерканциа

Палаццо делла Мерканціа
Оценка 8110

10 января 2020Время поездки: 25 февраля 2019
Елегантна будівля в готичному стилі побудована за проектом архітектора Антоніо ді Вінченцо між 1384 і 1391 роками. Раніше на місці цього палацу знаходилася будівля Митниці. Спочатку була зведена Лоджія Карроббьо (1384), яка об'єднала три будівлі, що раніше належали Митниці. Потім роботи були продовжені, були запрошені флорентійські каменярі. До 1391 року будівництво було завершено.

У будівлі проходили судові засідання купців, також в ній розміщувалися контори деяких корпорацій і гільдій. Спори між торговцями вирішував суддя, якому допомагали 5 консулів з числа купців. Була також вища інстанція зі спеціальним суддею і верховними консулами. Судді, консули, верховні консули були виборними і залишалися на посаді 6 місяців.

Будинок побудований з обпаленої цегли і істрійського каменю. Поверх, розташований під портиком, підкреслено піднятий над рівнем площі. Над готичними арками портика, між двома біфоріями знаходиться невеликий мармуровий балкон. З цього балкона судді зачитували постанови суду. Над балконом розташований навіс, виконаний у формі шатра зі шпилем, що доходить практично до зубців даху. Балкон і навіс - робота майстрів з роду Мазен.

На фасаді – три круглі теракотові ніші зі скульптурами, середня з яких втілює Справедливість. Зубці даху роздвоєні в формі так званого ластівчиного хвосту. Незважаючи на численні перебудови, в кімнатах палацу збереглися деякі твори мистецтва. Над входом – великий годинник із зображенням святої Трійці і емблемами євангелістів.

З 1811 року і до цього дня будівля є резиденцією Торгової палати Болоньї. У 1888-90 роках була проведена реставрація палацу під керівництвом Руббіані і Тартаріні на замовлення президента палати Цезаре Цуккіні. Про це свідчить пам'ятна дошка на фасаді палацу.

У 1949 році будівлю довелося відновлювати, тому що під час Другої світової війни бомба, що розірвалася поруч, викликала обвалення половини фасаду. Про це нагадує інша пам'ятна дошка.
Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал

МЕСТА РЯДОМ
ВОПРОС-ОТВЕТ
Нет вопросов