Палаццо Коммунале

Палаццо Коммунале
Оценка 8110

2 декабря 2019Время поездки: 25 февраля 2019
Палаццо Комунале або ратуша Болоньї складається з двох окремих будівель, згрупованих разом в одній структурі квадратної форми: Палаццо д'Аккурсіo і Палаццо-дель-Легато. Найстаріша частина комплексу представлена Палаццо д'Аккурсіо, названим на честь відомого італійського професора, викладача права, Франческо Аккорсі, резиденцію якого міський муніципалітет купив в кінці тринадцятого століття. Верхні поверхи колишньої резиденції Аккорсі стали в 1336 резиденцією старійшин, членів найвищого судового органу міста, в той час як інше крило палаццо використовували як сховище. Готичний фасад Палаццо д'Аккурсіо з видом на площу Маджоре і вежею з годинником належать руці архітектора Фіораванте Фіораванті (1425-28).

З падінням панування династії Бентівольо і з моментом приходу до влади в Болоньї Папи Юлія II поруч з Палаццо д'Аккурсіо була побудована резиденція для Папського легата (звідси і назва палацу, Палаццо Легато); фасадом палаццо займався Галеаццо Алессі (1550). Сходи палацу були побудовані Браманте.

Адміністрація міста займає палац Комунале досі. Дана споруда цікава як з історичної точки зору, так і з архітектурної. Портал був виконаний Доменіко Тібальді, а прикрашає його статуя Папи Григорія XIII, виконана з бронзи скульптором Алессандро Менганті.

У внутрішньому дворі на стінах чисельні меморіальні дошки на честь видатних громадян Болоньї. На першому поверсі розташовані зал Геркулеса і зал міської ради, декорований чудовими фресками XVII століття. На другому поверсі Зал Фарнезе, де в 1530 році був коронований Карл V, і Каплиця Легато (або Фарнезе). На Стінах Залу Фарнезе можна побачити сцени найбільш значущих подій міста. На третьому поверсі розмістилися два цікавих музеї: Міський художній музей (полотна XIII - XIX ст.ст.) і музей Джорджо Моранді.

Палац займає цілий квартал. З західної сторони – справжня фортеця.
Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал

МЕСТА РЯДОМ
ВОПРОС-ОТВЕТ
Нет вопросов