Дворец Нотариусов

Палаццо Нотаі
Оценка 8110

4 декабря 2019Время поездки: 25 февраля 2019
Палац нотаріусів розташований в самому центрі Болоньї, на Пьяцца Маджоре. Палац був створений шляхом об'єднання двох будівель, що вже належали корпорації нотаріусів. Праве крило, більш давнє, сходить до 1287 році. Ліве крило, що виходить на базиліку святого Петронія, було побудовано при розширенні 1384-1388 років. Шість чудових вікон з невеликими розділовими колонами з мармуру були виконані за проектом Антоніо ді Вінченцо (1385). Фасад палацу, що виходить на палац Аккурсіо, був перероблений приблизно в тому ж стилі в 1437 році (Бартоломео Фіораванті).

Протягом століть будівля неодноразово перебудовувалася. У 1908 році під керівництвом Альфонсо Руббіані була проведена повна реставрація палацу. Художник Акілле Казанова під час реставраційних робіт за наявними документами виконав розпис кесонної стелі.

Палац нотаріусів був архівом, де зберігалися документи про купівлю-продаж землі та нерухомого майна, а також заповіти, документи про спадщину. Зараз будівлю займають міські служби.

Прямокутна в плані будівля розділена на три поверхи. У високому першому поверсі відкриваються портики. Другий поверх складається з монофор. Третій поверх фасаду, що виходить Палац д?Аккурсіо прикрашають готичні біфорії Антоніо ді Вінченцо. На головному фасаді є емблема нотаріусів: три чорнильниці з гусячими пір’ями. Цей герб був доданий Руббіані. Дах будівлі прикрашають зубці. Усередині палацу збереглися фрески 15 століття.
Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал

МЕСТА РЯДОМ
ВОПРОС-ОТВЕТ
Нет вопросов