Морской музей Крита

Морський музей
Оценка 8110

13 октября 2021Время поездки: 19 августа 2021
Морський музей Криту розташований прямо біля входу у фортецю Фіркас. Він був створений адміністрацією Військово-морського флоту Криту за підтримки регіональних та муніципальних властей. Музей заснований для популяризації та збереження морських традицій острова, які були одним з важливих джерел його економіки. У ньому представлені експозиції, які стосуються усіх значущих періодів в історії Криту. Відкриття музею було приурочено до 32-ї річниці битви за Крит за участю його засновника - віце-адмірала Яннопулоса, який в той час служив в якості командира матеріально-технічного забезпечення Військово-Морського Флоту в Ханьї.

Чудові експозиції Морського музею Ханьї - це результат зусиль всіх співробітників, які стали послідовниками роботи його головного натхненника. Завдяки злагодженій роботі всіх причетних Морський музей Ханьї вийшов на рівень, який можна порівняти з кращими морськими музеями Європи. Один з важливих чинників у створенні музею - це його розміщення в історичному морському форту, завдяки чому відвідувачі можуть поринути в атмосферу того часу.
В середині фортеці розміщались солдатські казарми, складські приміщення і великі підземні цистерни для збереження запасу води. Саме на фортеці Фіркас у грудні 1913 року був піднятий грецький прапор на знак об’єднання Греції і Крита. Про це свідчить меморіальна дошка на стіні фортеці.
Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал

МЕСТА РЯДОМ
ВОПРОС-ОТВЕТ
Нет вопросов