Памятник Святому Вацлаву

Символ Праги і чеської державності
Оценка 9110

2 февраля 2018Время поездки: 2 июля 2017
Після того, як в 1879 році кінна статуя князя Вацлава роботи Яна Бендла була перенесена з Вацлавської площі на Вишеград, виникла необхідність в новому пам'ятнику на місці колишнього. У січні 1894 року оголошено конкурс, до участі в якому були допущені вісім скульпторів. В результаті був обраний проект Мисльбека: князь Вацлав - воїн і полководець в повному бойовому обладунку, безстрашно дивиться вдалину. Робота над пам'ятником тривала більше двадцяти років.
Співавторами прославленого Мисльбека були архітектор А. Дріак, який здійснив архітектурне проектування, і скульптор Ц. Клоучек, який прикрасив постамент пам'ятника оригінальним орнаментом. Початкова модель пам'ятника неодноразово змінювалася і в підсумку кінна статуя князя Вацлава була доповнена чотирма статуями чеських святих: Святої Людмили, Святого Прокопа, Святого Войтеха, Святого Іоанна (згодом вона була замінена статуєю Святої Анежки).
Фігура самого Вацлава в процесі створення була доповнена кольчугою, мечем і шоломом. На постаменті пам'ятника викарбовано напис: «Святий Вацлав, герцог землі Чеської, князь наш, не дай загинути ні нам, ні дітям нашим». Пам'ятник був урочисто відкритий 28 жовтня 1918 р.
Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал

МЕСТА РЯДОМ
ВОПРОС-ОТВЕТ
Нет вопросов