Музей КГБ

Музей КДБ
Оценка 7110

14 октября 2020Время поездки: 9 мая 2019
Музей КДБ був організований завдяки приватному колекціонерові, який протягом деякого часу проживав в Росії. На російських просторах чоловік і почав збирати свою унікальну колекцію. Основою колекції є історичні експонати, що потрапили до неї ще в дев'яності роки ХХ століття. У ті роки безліч малих спеціалізованих виставок і музеїв закривалися, припиняючи своє існування назавжди, а предмети звідти в найкращих випадках потрапляли на блошині ринки.

Це одне з небагатьох місць, в якому у великому обсязі змогли зібрати предмети, що колись знаходилися у володінні перших осіб СРСР, керівників ЧК, ДПУ, ОДПУ, НКВС, МГБ, КДБ. У колекції музею знаходяться досить таки незвичайні предмети, серед яких можна помітити посмертну маску Леніна, радіоприймач з особистого кабінету Лаврентія Берії, а також знаряддя вбивства Льва Троцького і секретне устаткування з лабораторій Комітету Державної Безпеки.

Цікавою частиною музею вважають фотоекспозицію під назвою "Прага 1968 - очима офіцера КДБ". У 1968 році в Прагу увійшли радянські війська і зустріли серйозний опір від міських жителів. Цій події повністю присвятили один із залів музею.
Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал

МЕСТА РЯДОМ
ВОПРОС-ОТВЕТ
Нет вопросов