Фонтан Иосифа

Весільний фонтан
Оценка 9110

1 апреля 2020Время поездки: 26 июня 2019
Фонтан присвячений весіллю святого Йосипа і святої Діви Марії. Його історія походить з 1702 року, від обітниці імператора Леопольда І встановити пам’ятник в подяку за повернення його сина Йосипа з полону. Імператор помер, Йосип був викуплений з полону у 1705 році, і вже у 1706 на площі встав дерев’яний пам’ятник (не фонтан), виконаний за проектом придворного архітектора Йоганна Бернарда Фішера фон Ерлаха.

У 1725 році він був розібраний і почались роботи зі створення кам’яного пам’ятника-фонтана від керівництвом архітектора Еліаса Хюгеля. У 1729 році закладений наріжний камінь, а 12 березня 1732 року готовий пам’ятник був освячений кардиналом графом Сигізмундом Коллоніцем. Загальний проект розробив Йозеф Еммануїл Фішер фон Ерлах. Скульптури янголів і скульптурна група Діви Марії, Йосипа і первосвященика – робота Антоніо Коррадіні. Навіс з символами Трійці – робота Йоганна Баптіста Дівалла. Лоренцо Маттіелі спроектував два круглих басейни з фонтанами.

Чотири профільовані колони коринфського ордеру підтримують навіс з символами Трійці. В центрі – скульптурна група, що зображує Діву Марію, святого Йосипа і первосвященика. По чотирьох кутах бази – скульптури янголів і декоративні вази. На трьох боках бази – барельєфи, що зображують поклоніння пастухів, поклоніння царів і представлення в храмі. На четвертому боці – пам’ятний надпис. Пошкоджений в результаті бомбардувань союзників у 1944 році, фонтан був відновлений у 1950-1955 роках, а молодий скульптор Вадер Бертоні відтворив знищену голову Діви Марії.
Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал

МЕСТА РЯДОМ
ВОПРОС-ОТВЕТ
Нет вопросов