Будапешт: один чудовий день і казковий вечір

05 февраля 2019 Время поездки: с 28 мая 2017 по 31 мая 2017
Репутация: +339½
Добавить в друзья
Написать письмо

Початок розповіді і перші 2 дні маршруту 

На Будапешт у нас залишався один повний день. Приїхали в місто пізно. До готелю доїхали за стандартною схемою – метро, далі пішки. Перше враження від міста було не дуже приємним. Тротуари в тому районі брудні, магазинів мало. Ми вибрали дешевенький готель без сніданків. В результаті наші сподівання на краще не виправдалися. Знайшли адресу і двері, нас зустрів приємний хлопець, видав ключі і провів до номеру. Квартира знаходилася в сусідньому старому будинку. Складне планування, багато коридорів та дверей. Ліжко в номері розміщувалося на антресольному поверсі (напівповерх, 2-й ярус). І саме в цьому номері ми провели найбільше часу - 2 ночі.

День 3 (перший день в Будапешті)

Спочатку ми поїхали до купальні Сечені. По жовтій гілці метро, що веде до купалень Сечені, ходять старі і дуже оригінальні вагони. Це найперша в Будапешті гілка метро, яку відкрили в 1896 році.


budapest_02.jpgМи спланували провести першу частину дня в термальних водах, а потім переїхати в центр до найвеличніших будівель столиці і дочекатися, коли Будапешт засяє вечірніми вогнями у всій своїй красі. В районі купальні Сечені магазинів мало.

budapest_45.jpgВ пошуках сніданку ми обійшли парк Варошлігет, який планували відвідати пізніше.budapest_05.jpgПрикрасою парку є казковий замок Вайдахуняд. Його побудували після святкування 1000-річчя віднайдення угорцями Батьківщини (іншими словами заняття угорцями земель в басейні Середнього Дунаю) і урочисто відкрили у 1908 році.

budapest_03.jpgЗдається, що стіни замку приховують таємниці і романтичні події. Але це лише музей. В замку ніхто не проживав, а багатовіковий пил ще не встиг осісти на його барочних фасадах.

budapest_06.jpgВід замку ми пройшли до Площі Героїв.

budapest_04.jpgПотім ще трохи пошукали магазини, знайшли, що поїсти і повернулися до купального комплексу Сечені. Придбали квиток на день з особистою кабінкою і взяли в прокат простирадла. Зранку ще було багато вільних лежаків і мало людей в бассейнах.

budapest_07.jpgВ комплексі дозволили собі провести не більше 3-х годин. Було так важко витягти себе із теплої водички, але хотілося ще стільки побачити.

budapest_08.jpgДалі ми поїхали в центр міста. Вийшли з метро і перед нами постала Базиліка Святого Іштвана (Стефана).

budapest_49.jpgПообідали в Бургер Кінзі (Burger King). Під час своїх поїздок поки що не вигадуємо з ресторанами.

budapest_10.jpg

budapest_09.jpgДалі по маршруту вийшли до шпилястого Будинку Парламенту.

budapest_11.jpgЯкий же він вражаючий і гарний. Приємною несподіванкою в спекотний травневий день було побачити «дим», що виходив з-під землі перед будівлею. Прямо з тротуарної плитки біля парламенту з певною періодичністю в теплий період розпилюється вода, і можна бігати, стрибати і зволожуватися у спеку.

budapest_13.jpg

budapest_12.jpg

budapest_15.jpg

budapest_46.jpgВід парламетну вздовж набережної пішли до Ланцюгового мосту Сечені.

budapest_42.jpgПерейшли через Дунай на іншу частину міста - Буду.

budapest_31.jpgДалі пішки піднялися до Будайського замку. Можна піднятися і на фунікулері. Вхід на територію замку Буда безкоштовний. Ми обійшли там все, роздивилися Королівський палацЦеркву Святого Матяша, дійшли до Рибальського Бастіону.

budapest_37.jpg

budapest_22.jpg


budapest_39.jpgДуже цікава архітектурна споруда, що схожа на замок з діснеївського мультфільму. Арки і вежі Рибальського бастіону зливаються в унікальну архітертурну композицію з панорамною терасою. Це місце закохує в себе і залишає в серці романтичний слід.

budapest_20.jpg

budapest_24.jpg

budapest_23.jpgТам варто залишилися до вечора і дочекатися моменту, коли вмикається підсвітка Будинку Парламенту, мостів та інших будівель.

budapest_25.jpgЧасто пишуть «Вечірня казка Європи». І я з ними згодна!Автобусом ми доїхали від бастіону до центру. Там знайшли по дорозі цікаве місце, де відпочивала молодь, і приєдналися до відпочинку.budapest_26.jpgЗа один день ми встигли тільки познайомитися з Будапештом. І як завжди є ще багато що побачити і спробувати. Наступного дня вранці ми повернулися до Києва.

Можу підсумувати свою розповідь наступними висновками.

Відень особисно мені дуже сподобався. Багато моїх знайомих мають іншу думку. Кажуть, що все навколо в історичному центрі однакове і швидко набридає. Але мені було приємно побувати в таких відомих музеях і резиденціях. Дійсно, захоплюючих вражень ви не отримаєте, але приємно і корисно проведете час в культурних місцях.

Будапешт - столиця, в якій можна "видихнути" і розслабитися. Тут вже не так чисто, не так тихо і все здається набагато живішим і природнішим. Цікаво побувати в обох містах в одну поїздку.

Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал
Чтобы добавить или удалить фотографии в рассказе, перейдите в альбом этого рассказа
Комментарии (6) оставить комментарий
Показать другие комментарии …
аватар