Советы о Диснейленде

03 июня 2011 Время поездки: с 20 марта 2011 по 29 марта 2011
Репутация: +15
Добавить в друзья
Написать письмо

ПОРАДИ ЩОДО ДІСНЕЙЛЕНДУ В ПАРИЖІ

Про те, який він казково-чудовий писати ліньки і так мабуть все написано. Про те, що кляті мериканці таки тямлять як заробляти на розвагах – теж усім відомо.

Скажу про те,

на чому не акцентують але що мені здалося))

Що треба знати про Діснейленд в парижі в першу чергу – це те, що насправді їх два різних (чомусь багатьох це дивує і заводить в ступор вибору) об’єкта :

Уолт Дісней Студіо Парк

Діснейленд Парк.


Супроводжуючий купує вам квиток на один з них (квиток на два ненабагато дорожче, але за день обидва парки – це мабуть слабореально) , тобто визначитися куди ж ви хочете треба до проходження через турнікет.На території можна взяти карту Парку, але російськомовної немає. (незважаючи на те, що з добряча чверть відвідувачів були україно-російсько мовні. Може з-за того що наш автобусний тур в Європу на травневі свята відбувався?) Але в мене склалося враження, що карта є швидше схематична… Або і справді її масштаб не відповідає дійсності, або ж збивають з пантелику «картинковість» карти чи оці оптично-архітектурні ілюзії Діснейленду, яких наплодили архітектори задля вирішення своїх візуальних завдань. Хоча не виключено, що я просто , було, перегрівся))

Є адаптаційні сайти про Діснейленд для жителів совка, але краще напевне відвідати офіційний сайт Діснейленда в Парижі:

http://disneylandparis.com

де можна скачати офіційну брошуру чи навіть заомвити її безкоштовно додому))

Отже будьте готові до того, що розібратися у Діснейленді сходу може і не вдасться, в усякому разі там все зроблено (цинічно, але прагматично, - чисто по-американськи) для того, щоб ви поменше каталися і створювали черги, а побільше тинялися спотикаючись об магазини. Наприклад вказівок-стрілок на кожному кроці чи якихось інфощитів де все намальовано-розжовано ви не побачите – тикайтесь-микайтесь, блукайте. Без всякого попередження чи вказівників про обхід певна територія може бути тупо закрита якимись щитами. Поки ви бродитимите вздовж них, шукаючи обхід, поки намагатиметесь розібратися чи обхід взагалі існує – спливе ще зайвий час. Отже щоб не витрачатися на ходіння туди-сюди, на черги на «не ваші» атракціони варто наперед підчитати, подивитись відео, не полінуватися скачати буклет із сайту.

Наймінімальніший час потрібний щоб щось побачити та відчути в Діснейленді – 1 повний день на один парк, за умови що ви явитесь до відкриття , діти не йтимуть на дорослі атракціони і навпаки, без довгих шопінгів та розслабонів у кафе, продумаєте та використаєте систему фаст пас. Півдня, що дають у турах – цинічне знущання над дітьми.

Правда, є діти, які так не вважають. Коли ми після обіду вийшли з парку до нас підійшла пара кольорових підлітків і ломаною англійською дуже чемно спитали чи не погодимось ми віддати їм квитки (квиток діє до вечора)


В спеку Діснейленд перетворюється в справжнє пекло: асфальт, камінь, стояння в чергах зморює настільки, що нічого більше не хочеться крім як втекти (особисто я рятувався парасолею, купленою тут же))). Черги всюди неймовірні, будьте готові відстояти 30-60 хвилин для того щоб 3 хв вас поковбасило на якійсь гірці. Система фаст-пасс в Діснейленді – класна річ, але якщо ви точно знаєте куди і коли хочте попасти. Кардинально вона не рятує (реально ви нею скористуєтесь разів 2-3), лише дещо оптимізує, тому що наскільки я втямив не можна одночасно забити час на кілька атракціонів, а черга резервується через 1-2 години з моменту отримання квитка фастпас. Це означає що користуватися фаст-пасс ви можете лише чередуючи це з живими чергами або ж з шопінгом наприклад. Тобто лише вийшовши з атракціону ви можете взяти фаст-пасс на наступний – не раніше ніж через годину-другу.Для того щоб не видно було натовпів, які ломляться на атракціони їх де можливо ховають за парканами, правда перед ними висять табло на яких світиться орієнтовний час стояння в цій черзі (менше 30 хв не бачив ніде). Отже без чіткого уявлення про те куди ви хочете попасти, куди стоятимете в черзі а куди візьмете фаст-пас ваш діснейленд може складатися зі згадок про те як ви стояли в черзі споглядаючи казкові архітектури та від нудьги гралися у візуальну гру «відрізни буржуйських дітей від наших» або «буржуї і совки знайди 10 відмінностей»

Для людей яких натовп пригнічує Діснейленд – не найкращий відпочинок. Або ж варто підгадувати коли там може бути найменший наплив народу. Під час наших відвідин стоянка для автобусів була заповнена відсотків на 10%. Супроводжуючий сказав що в сезон вона буває заповнена відсотків на 100%. Можна тільки поспівчувати тим хто їде в Діснейленд в Парижі сезон та ще й у вікенд та ще й у спеку… Брррр! Я би своїй дитині такого не побажав. Хіба що вони вигадають атракціона «одинокий турист в гостях у Діда Мороза в розпал літа» Бо на санта клауса я теж не поведуся

Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал
Чтобы добавить или удалить фотографии в рассказе, перейдите в альбом этого рассказа
Похожие рассказы
Комментарии (0) оставить комментарий
Показать другие комментарии …
аватар