Таке собі...

Написано: 29 октября 2021
Время поездки: 27 октября — 3 ноября 2021
Оценка отеля:
5.0
из 10
Оценки отеля по критериям:
Номера: 8.0
Сервис: 5.0
Чистота: 3.0
Питание: 3.0
Инфраструктура: 3.0
Перебуваємо з 27.10.2021 по 03.11.2021, 7 ночей за 9 900 грн. на двох. Вважаю, що оплатив перельоти туди і назад, тому проживання і харчування в готелі рахую бонусом. Кажу відразу: основне пережити шок першого дня.
Прилетіли о 07:30 ранку, сніданок у вартість не входить, браслети не дають. Пішли пішки, щоб не чекати шатла, на піщаний пляж (7 хв. хотьби), знаходиться поруч з пляжем готелю Марина Шарм. Пляж з пологим входом, по бухті йде ряд пляжів від різних готелів. Цікаво, насичено, людно, неначе в Ялті побував.
Вернулися в готель шатлом о 10:30, наділи браслети дали номер, другий поверх. Оскільки про всі недоліки готелю перечитав заздалегідь, тому відразу знайшов прибиральника на поверсі, попросив замінити постіль (як з'ясувалося, щось було замінене, а щось - ні). Прибиральнику - 1$ за старання. В туалеті не змивав бачок унітазу - подзвонив на ресепшин, прислали завгоспа, той видзвонив сантехніка - зробили. Завгоспу - 1$ за організацію. Дружина протерла всі поверхні в номері, підлогу - і номер готовий до вжитку. Води питної в номері не було, потрібно ходити на бар і набирати, тому, щоб не бігати з пляшечками, як діти, пішли в найбличий магазин, за 1,5$ купили 11 л води, і закрили питання з водою для пиття і чищення зубів. Кондиціонер працював, душ працював, телика не вмикав, не цікавив. Все в номері функціонує, можна жити.

Обід бідовий, з м'яса - риба кусочками, макарони і салат, ще щось там нецікаве для мене. Вечеря трохи краща, було тушене м'ясо, риба на газовому грилі, гарніри, салати. Сніданок як і в у всіх готелях: омлет, боби, пюре, салати, кава, чай, випічка (досить непогана).
Кава розчинна. Інтернет лише на ресепшині, як мало людей, то ютуб дивися можна. Доцільним є купити сім-картку Водафон чи іншого оператора в аеропорті і мати постійний інтернет. Анімацію не дивився, не знаю, алкоголь не вживаю, басейном не користуюся, оцінки дати не можу.

Їхали в цей готель, бо возять на хороший пляж Ель-Фанар з класним рифом. В день приїзду повідомили, що з цього дня возитимуть на інший пляж - Фарша, недалеко від Ель-Фанар, поруч з готелем Фараана. Їзди шатлом 15 хв. На цьому пляжі є піщаний вхід з берега і є пірс. Корали і риф гарні. Сюди привозять для дайвінгу яхти з екскурсіями. Коралки (взуття) потрібні, бо є морські їжаки, зачепив, приємного мало. Перевдягальні, туалету і душу еа цьому пляжі немає. Лежаки 2/3 на сонці, дерев'яеі, старі. Пісок з сміттям. Бар платний, кава розчинна 25 фунтів або 2$ (50 грн. за одноразовий стаканчик розчинної кави)). На обід не верталися, немає по що. Трішки вище пляжу є кафе "Фарша", там в обід готують смачну піцу, чікени, можна перекусить за 10-15$. Ввечері морепродукти готують.

Готель Шарм Кліфф знаходиться в районі Наама-Бей, який насичений туристами і різними закладами харчування, магазинами і бутіками. Можна по вечорах гуляти, пити хороше еспрессо (25 фунтів або 2$). Манго по 2-3$/кг (жовте - дуже смачне, зелене манго за 1,5$/кг буває на смак, як гарбуза якась), черемойя по 5$/кг (дуже смачний фрукт), гранати солодкі по 1$/кг. Є рибні ресторани типу Махоні, Алі-Баба, де варто повечеряти морепродуктами (1 кг креветок 10$).
Рекомендую в обмінниках чи банкоматах обмінювати долари на єгипетські фунти, дешевше виходить. До прикладу, обід у Фарші (еспрессо, піцца, кола) коштує 210 фунтів (13,65$), а в доларах вартість становить 15$.


Відмінність 3* від 4 і 5* (був у всяких готелях, тому орієнтуюся): в 3* немає належної (не кажу ідеальної) чистоти території, номерів, їдальні. Дуже давні ремонти номерів, запрані рушники і постіль (в т.ч. з катишками). Не прибирають щодня номери, не замінюють рушники і постіль. Немає великого вибору їжі, немає власного пляжу (призводить до періодичної їх зміни), відсутність перекусів на пляжі, води, кави, чаю, волейболу, є ймовірність не мати туалету і душу, є старі лежаки, яких забагато на малій території (на маленьку ділянку пляжу привозять гостей з 2 готелів). В 3* не рекомендую привозити батьків, коханих людей, буде трохи соромно, якщо були в готелях вищого рівня. Спільне у всіх готелях, незалежно від зірковості: можуть траплятися хами серед персоналу і може бути не смачне приготування їжі (залежить від кухаря).

Висновки: даний готель тільки для того, щоб переночувати (якщо все працюватиме в номері), "заморити черв'ячка" в їдальні і втекти на море, а ввечері погуляти по Наама Бей.
Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал