Краще ніж очікував - чудовий відпочинок

Написано: 31 марта 2013
Время поездки: 21 — 28 марта 2013
Кому автор советует отель: Для бизнес-поездок; Для семейного отдыха с детьми
Оценка отеля:
9.0
из 10
Оценки отеля по критериям:
Номера: 8.0
Сервис: 10.0
Чистота: 9.0
Питание: 8.0
Инфраструктура: 10.0
відпочивали сімєю - двоє дорослих, двоє дітей - 7,11. Тур придбали за місяць до поїздки, 7д, 3100 usd, connection room, HB.
Турагенство наполегливо рекомендувало S class, але я однозначно вибрав HB - і не пошкодував. Економія - мінімум 50% від вартості пакета S class і головне - не привязаний до корита, і немає відчуття важкості у шлунку. Особливо важливо це для дайверів - я кожного дня дайвив разом з місцевим дайв-центром.
Готель: стильний, доглянута територія, досить зелений, великі басейни. І стиль такий особливий - без кічу, скромний але дуже впевнений у своїй витонченості і високому статусі. Готелю вже понад 12 років як я чув, але дизайн - класичний, тому думаю не відчутно що він вже старенький. Кімнати - все є, телевізор - квадратний кубік-ретро, сантехніка - в пристойному стані. Що прикольно - виявляється у них можна вибирати формат і сайз подушок, я до цього допетрав лише на третю ніч - розмір подушок і їх товщина - залежно від ваших побажань. Прибирають щоденно, жодного разу не зустрічав цього хлопчину - лиш залишав по 20 фунтів чайові щодня.

Окремо скажу про персонал - всі відгуки коректні - персонал вийнятково вишколений, культурний і доброзичливий. Такого в Єгипті не часто зустрінеш.
Кухня: ресторан Tirana з шведським столом. Досить смачно, але все ж для готелю такого класу вибір блюд міг би бути і більш елітним. Так - нічого особливого, просто смачно. Меню мені здалось досить одноманітним, хоча - це справді справа смаку. В обід є можливість відвідувати ресторан морської кухні біля пляжу (не входило в мій пакет) - наш чек на 4 осіб за обід складав в середньому 50 дол. На вечерю - напої платні. 1,5 л пляшка мін води - 4 долл, сік фреш - 4 дол, бокал вина - 6 дол (в середньому). Тому на додаткове харчування можна запросто вписуватись у 70 долл в день на сімю з 4 чоловік, при цьому ні в чому собі не відмовляючи. Тому ніколи не варто вірити казкам про вигоду від оллінклюзіва - ти все одно за все оплатив, набрав зайві кілограми, п'єш без міри - жодних плюсів. Ресторани а-ля-карт - можна відвідувати і на території Savoy та і на Soho Square. Смачно і стильно. Найбільше сподобались - Rosmarino, Fusion 21.
Басейни: три великих басейни - один без підігріву, два з підігрівом. Як завжди біля басейнів одні англосакси, славян чомусь завжди тягне до моря.
Публіка: 60% славяни - україна, росія, 15% - італійці, німці, решта - англійці. Публіка досить респектабельна, персонажів типу "Тагил рулит" помічено не було. Навіть дрес-коду більш менш дотримувались всі. Хоча всі вийнятки, особливо - разюче вульгарні - як звичайно за славянами.

Пляж: готель має власний пляж, два понтони. Для маленьких дітей є піщаний вхід в море, але зовсім маленький. Всі решта - через понтон на рифи. Риф досить скромний, хоча ще не повністю добитий. Як дайвер зі стажем говорю про це впевнено. Кращий риф - направо, в сторону Four Seasons, там лише будується якийсь новий готель, тому ще риф не пошкоджений. З морських тварин яких я бачив біля рифу Savoy - морська черепаха (бачив під час нічного дайву), гігінтська мурена - мінімум 2,5 метра - кажуть живе пррямо там у печерах під нашим рифом, восьминіжка, баракуди, тунці, величезні риби-наполеони, группер, крилатки, рибки-клоуни (Немо). Загалом мосрький світ - це щось особиве. Саме заради цих вражень я особисто і літаю в Єгипет.
Тому підсумовую - відпочинок вдався, готель достойний. Більшість клієнтів - постійні або такі хто мають намір такими стати. Хоч в порівнянні з іншими варіантами - вартість вижча середньої на процентів 30-50, але воно цього варте.
Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал