10 готелей в лагуні біля аеропорту

12 февраля 2022 Время поездки: с 22 января 2022 по 30 января 2022
Репутация: +285
Добавить в друзья
Написать письмо

В районі лагуни розташовано 10 готелей, є спільний променад з пальмами вздовж моря та всіх готелей більше 2 км, спільний великий аквапарк та ресторани A la carte. Дана місцевість розташована за 5 км від аеропорту, тому економиться час на трансфер. На мою думку, вдалішим відпочинок тут буде не в січні-лютому, оскільки температура повітря 19 градусів і вітер ((, але ціна нижча. Море тепле, плавала без дискомфорту, а от виходити на вітер не дуже приємно. В безвітряних місцях можна спокійно засмагати. Дивно, але минулого року в цей самий період Brayka Bay resort 5* було тихіше.


Лагуна здоровенна, є широкий вхід з піском та травичкою з поступовим приростом глибини, метрів через 20 глибина різко падає в темну прірву, над якою плавати трохи жутковато. В лагуні живе велика черепаха з двома немаленькими довгими рибинами (тусуються поряд з черепахою). Цю трійцю бачила чотири рази! Багато скатів, зі сторони Steigenberger риф на мілині мертвий, глибше з’являються живі ділянки коралу, риба є, але хотілося б більше (в Brayka Bay resort 5* більше і кольоровіше, затишніша лагуна за рахунок менших розмірів і розташуванню проти вітру). Зі сторони Містечка готелів Jaz риф на мілині мертвий, риби мало, на піску на відстані десь 10 м від входу на глибині 1,5 м лежать їжаки круглі з короткими голками. З глибиною і до понтону є живий корал і риба, але ця сторона лагуни погано освітлюється сонцем, тому кольорів мало.

Всі туристи можуть безперешкодно плавати в лагуні та з понтона!

Організовано обслуговування дайверів з окремим входом на пірсі в лагуні.

За готелем The Three Corners Sea Beach Resort Marsa Alam 4 * через 1,5 км є ще одна зовсім піщана пуста лагуна без готелей зі старим корабликом на рифі. Плавати на рифі в ній не вдалось через відсутність безпечного виходу у відкрите море (або не знайшли), страшенний вітер та здоровенні хвилі.

Лівий беріг лагуни:

Steigenberger Coraya Beach Marsa Alam 5* – як на мене, найвдаліше поєднання розташування біля найзатишнішої частини лагуни з піщаним входом в море, архітектури – мало вітру в самому готелі, комфорту, доглянутості саду, але лише 16+, людей трохи є, контингент 50+ європейці.

Steigenberger Resort Alaya Marsa Alam 5 * – найпафосніший інстаграмний готель, неймовірно вітряний, оскільки розвернутий до відкритого моря, має вихід на понтон з хвилями, відсутній піщаний вхід в море, є номери з приватним басейном, 20 туристів на весь готель ховаються в ресторані біля пляжу за склом.

The Three Corners Sea Beach Resort Marsa Alam 4 * – старенький, вітряний, сад доглянутий, басейн теплий, ремонтується, вітряно, понтон з хвилями, пологого входу в море немає, завозять туристів від аеропорта останніми і забирають першими. В пустелі на відстані 1,5 км від готелю є ще одна лагуна.

Правий беріг лагуни:

1) Містечко готелів Jaz – парканів немає, тусуватись можна в будь-якому з готелей, оскільки спільна інфраструктура, лише їсти і пити в своєму, пологий вхід в море лише з лагуни, понтон в глибину спільний, номери Sea view дуже сумнівної краси, не варто переплачувати:

Jaz Solaya 5* – найближче до піску лагуни та дороги, менше вітру, ніж в інших Джазах, дуже достойний доглянутий готель, але не подобається розташування корпусів, можуть поселити в номер Sea view, але біля самої дороги.

Jaz Samaya 5* – незрозуміло для чого її треба було виокремлювати в окремий малесенький готель, архітектурою схожий на Lamaya - Solaya, вітряно, доглянуто як в усіх Джазах,


Jaz Maraya 5* – сучасна архітектура в скандинавському стилі, є дві фантастичні водні зони для дітей і батут, є бар на даху та номери з приватними басейнами, вітряно, оскільки до відкритого моря розвернуто, є пластикові заслонки від вітру біля лежаків,

Jaz Lamaya 5* – готель, відпочинок в якому залишається в серці! Най-най-най вдаліше поєднання всього! Навіть стандартні номери мають вид не на якийсь пустирьок чи закинутий закуток, а квіти, пальми, квітучі дерева, ідеальний газон. Найближчий до спільного понтону. Відсутня косметика в тюбиках, все в дозаторах, але приємної якості.

Jaz Dar El Madina 4 * – друга лінія комплексу з п’яти Джазів, найближче до класного Аквапарку, чистенько, доглянуто, найменше вітру, оскільки корпус із внутрішнім двориком з великим теплим басейном, в другому внутрішньому дворику багато ресторанів Аля-Карт та сцена для вечірніх шоу, готель включає багато магазинів.

2) об’єднана група готелей впритул до Містечка готелів Jaz:

Sol Y Mar Reef Resta Marsa Alam 4 * – малесенький, білий в грецькому стилі, доглянутий, але менше квітів, ніж в Містечку готелів Jaz, знаходиться в низині, тому затишний, менш вітряний пляж з понтоном у відкрите море, понтон переважно закритий був, оскільки хвилі здоровенні, але люди звідти розповідали, що охоронець на пірсі не дозволяє далеко плавати, максимум на 10 метрів від понтону вздовж рифу, є невеликий лягушатнік з берега в море, пісок на дні, теплий басейн розташований нижче корпусів, які захищають його від вітру.

Jaz Grand Marsa Alam 5 * – неймовірно здоровенна територія з безліччю однакових корпусів, частина недобудовані, трохи старенький, але ремонтується, був закритий на карантин корони, тому трохи занепала рослинність, теплий басейн, здивована, що тут значно менше вітру, ніж в Містечку готелів Jaz, відсутній власний понтон, користуються понтоном в Sol Y Mar, відсутній пологий вхід в море, ввечері фантастично гарно підсвічується весь готель і 3 фонтани на центральній алеї, гарні номери з чистою постіллю, нові рушники, люди кажуть, що годують дуже достойно. Завозять в цей готель першими, забирають останніми.

В моєму особистому рейтингу готелі розташувались так:

1) Steigenberger Coraya Beach Marsa Alam 5* – дорожчий і лише для дорослих.


2) Jaz Lamaya 5* – середня ціна, можна з дітьми (але з Містечка готелів Jaz можна обрати будь-який готель, всі дуже достойні).

3) Jaz Grand Marsa Alam 5 * – трохи дешевший, але відпочивати можна.

Здивувало, що мене без проблем пустили в кожен з готелей, а це нетипово для Єгипту.

Захоплюючих подорожей!

Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал
Чтобы добавить или удалить фотографии в рассказе, перейдите в альбом этого рассказа
Steigenberger Resort Alaya Marsa Alam 5 *
Steigenberger Coraya Beach Marsa Alam 5*
Steigenberger Coraya Beach Marsa Alam 5*
Панорама готелів на правому березі лагуни
Jaz Grand Marsa Alam 5 *
Jaz Grand Marsa Alam 5 *
Jaz Grand Marsa Alam 5 *
Jaz Grand Marsa Alam 5 *
Jaz Grand Marsa Alam 5 *
Jaz Grand Marsa Alam 5 *
Jaz Grand Marsa Alam 5 *
Jaz Grand Marsa Alam 5 *
Jaz Grand Marsa Alam 5 *
Jaz Grand Marsa Alam 5 *
Jaz Grand Marsa Alam 5 *
Jaz Maraya 5*
Jaz Maraya 5*
Jaz Maraya 5* - Jaz Samaya 5*
Jaz Lamaya 5*
Jaz Lamaya 5*
Jaz Lamaya 5*
Jaz Lamaya 5*
Jaz Lamaya 5*
Стандартні номери в Jaz Lamaya 5*
Jaz Lamaya 5*
Jaz Lamaya 5*
Jaz Lamaya 5*
Jaz Lamaya 5*
Jaz Lamaya 5*
Jaz Lamaya 5*
Jaz Lamaya 5*
Jaz Lamaya 5*
Jaz Lamaya 5*
Jaz Lamaya 5*
Jaz Lamaya 5*
Jaz Lamaya 5*
The Three Corners Sea Beach Resort Marsa Alam 4 *
Віддалена лагуна за The Three Corners Sea Beach Resort Marsa Alam 4 *
Віддалена лагуна за The Three Corners Sea Beach Resort Marsa Alam 4 *
Jaz Dar El Madina 4 *
Jaz Dar El Madina 4 *
Sol Y Mar Reef Resta Marsa Alam 4 *
Комментарии (0) оставить комментарий
Показать другие комментарии …
аватар