Гарний готель, хоча є дрібні недоліки

Написано: 5 декабря 2021
Время поездки: 15 — 24 ноября 2021
Кому автор советует отель: Для спокойного отдыха; Для бизнес-поездок
Оценка отеля:
8.0
из 10
Оценки отеля по критериям:
Номера: 7.0
Сервис: 9.0
Чистота: 8.0
Питание: 7.0
Инфраструктура: 7.0
Вітаю, дорогі друзі, однодумці та мандрівники!
Хочу поділитися враженнями про наш 28-й відпочинок в Єгипті, 12-й у Марса Аламі. Відпочивали вдвох із чоловіком в готелі «Three Corners Equinox 4*» 9 ночей, система «все включено». Цей готель вибрали через цікаву локацію: на півночі в 20 хвилинах бухта Абу Дабаб з коралами та черепахами, на півдні «свіжий» корал готелю «Sataya Resort 5*», між ними корали та бухта самого «Three Corners Equinox 4*».

Трансфер: Переліт Київ – Марса Алам 4 години, хочу відзначити авіакомпанію «Азур» за пунктуальність та приємний політ. Трансфер автобусом до готелю біля 40 хвилин.


Поселення та номер: У готелі були близько 8 години ранку. Нам відразу запропонували поснідати. Після сніданку заселили без доплат, єдине, довелося трохи почекати на заміну номера на наше прохання (з 1-го поверху на 2-й). Номер в 1-му корпусі, невеликий, з гарним видом на море. Не чекайте на особливу розкіш. Ремонт вже старий, але це не головне. Для комфортного перебування є все необхідне: балкон з казковим видом (столик та 2 крісла), 2 ліжка (нам їх одразу зсунули разом), тумбочки, столик, шафа, телевізор (не дивилися), кондиціонер (не користувалися), сейф, чайник, чай, кава, цукор, вода (щодня поповнюється), міні-бар (платно). У ванній є невеликий фен, з косметичних засобів лише рідке мило в диспенсері (беріть все необхідне з собою). Прибиральник прибирав добре, воду поповнював щодня, питав, чи все у нас гаразд у номері. На мій погляд, є 2 проблеми. Перша: номер поруч із дайвінг-центром, вранці чути стукіт балонів для дайвінгу, довго спати не вийде. Друга: дуже злі комарі. Добре, що ми привезли з собою фумігатор, тільки він і рятував від повного з'їдання. Інтернет безкоштовний на всій території готелю, але слабенький, кому треба для роботи, краще купіть місцеву картку.

Територія: готель маленький, всього 218 номерів. Але все розташовано компактно. Зелені небагато, але за нею дбайливо доглядають. Басейни є, але ми в них не плаваємо. Гірок немає. Недоліки – дуже розбиті доріжки між корпусами.

Харчування. Для готелю 4* непогано. Ми бачили і гірше, і краще. Основний ресторан: вибір страв скромний, проте все їстівне завжди можна знайти страву на свій смак. Головне – продукти свіжі. Сніданки стандартні: омлет (готують швидко), бобові, сосиски, сирна та м'ясна нарізки, овочі фрукти, млинці, випічка, пластівці.
На обід та вечерю 2 супи з різними добавками на ваш вибір, кілька гарнірів, паста з різними соусами, курка, яловичина, бургери, риба (іноді навіть буває тунець або макрель), овочі на пару, салати, овочеві нарізки, закуски, випічка, десерти, фрукти. Раз вечеряли якісно приготованими морепродуктами: крабами, креветками та кальмарами. Увечері готують щось на грилі. Хочу похвалити за куточок із безліччю спецій та соусів на вибір. Завжди в ресторані є шеф-кухар. За напоями ходили самі, бо офіціанти завантажені через велику кількість відвідувачів.
Пообідати можна і снеками у «Панорамі-барі». Це для тих, хто любить фаст-фуд. Є безкоштовне морозиво.
Можна записатися на ресепшен до італійського ресторану на пляжі на вечерю. Ми один раз сходили, нічого особливого.

Бари: їх 4 за системою "все включено". Lobby Bar: можна розміститися всередині приміщення, можна на вулиці. Іноді там буває жива музика. Бар на пляжі з чудовим видом на море: увечері там проходить анімаційна програма. Є ще бар у приміщенні дайвінг-центру на пляжі. Соки порошкові, є кава, чай, кола, спрайт, швепс, содова. Роблять алкогольні та безалкогольні коктейлі. Для Єгипту вино та пиво не погане. Є бар в басейні, але ми до нього не дійшли.


Анімація: представлена невеликою анімаційною міжнародною командою + привізні артисти для вечірніх шоу. Вдень водна аеробіка, йога, боча, дартц, волейбол. Ввечері факір-шоу або конкурси (міс, містер готель, вгадай мелодію, лотерея) – проводять аніматори. Було весело. Дуже сподобалося вогняне шоу, виконане шефом анімаційної команди. Привізні шоу теж досить гарної якості: танура, танець живота, африканські танці. Нудно не буде, якщо вас цікавлять вечірні розваги.

Сервіс: це сильний бік готелю. Весь персонал дуже уважний та ввічливий. Обслуговування не нав'язливе та з посмішкою. Чайові не випрошують, але будуть дуже вдячні за вашу щедрість. Приємна особливість готелю – все вище керівництво готелю доступне для спілкування з гостями. Ми постійно бачили менеджмент у ресторанах, на рецепції та барах. Керівництво готелю щиро цікавилося проблемами гостей та миттєво допомагало їх вирішувати у разі виникнення. Готель належить до відомої бельгійської групи та тримає високі стандарти обслуговування. Молодці. Хочу щиро подякувати!!!!

Пляж: довжина пляжу 1,3 км. Лежаків, парасольок та загородок від вітру всім вистачає, але якщо ви спите довго, то вільні місця знайдете далеко від бару, ресторану та іншої «цивілізації». Рушники можна отримати прямо на пляжі. У кількох місцях є душ та туалет. Пляж чистий та великий, почуваєшся комфортно. Є все, що потрібне. Чудово!

Море - є кілька варіантів.

Південь: можна поплисти до понтону нового готелю «Sataya Resort 5*». Корал бар'єрний яскравий та «свіжий». Риби багато: антіаси, хроміси, дацили, метелики, білки, кардинали, хірурги, носороги, тунці, флейти тощо. Варто хоч раз поплавати для різноманітності.
Понтон готелю:
Готель має добротний дерев'яний понтон. Прямо від нього ходить яхта дайвінг-центру та моторні човни. На південь від понтона бухта, призначена для віндсерфінгу та кайтсерфінгу. Якщо плисти на північ, то поруч із понтоном знайдете невеликий кораловий острівець, у гарну погоду можна плавати навколо.

Корал готелю: є захід у море по кораловому плато. Кілька років тому на готель та пляж спустився селевий потік, пошкодив готель та частину коралу. У цьому місці утворився вхід у море, ця ділянка коралу не яскрава, на глибині у воді лежать залишки загородок від вітру, що вже обросли коралами. Якщо поплисти на північ уздовж коралового рифу, то кольори стають яскравими, архітектура та палітра різноманітними. Підводний світ багатий. Порадували окрім яскравої «дрібниці» групери, тунці, скати, крилатки, флейти, іглобрюхи, титанові спинороги, носороги, аротрони, псевдобалісти, баракуди, риба-крокодил, каракатиці та зграя скумбрії на полюванні. Постійно бачили двох коралових черепах – біс. Під час повного штилю тут рай для снорка. Інколи припливає дюгонь.
Бухта Абу Дабаб:
Ходили на північ до бухти Абу Дабаб (20 хвилин пішки). Сноркали біля північного та південного коралів, північний яскравіший. Корали чудові і риби теж дуже багато: шикарні ділянки з антіасами, дасцилами та хромісами, величезні флейти, спинороги, тунцеві, косяки білок, кардиналів, солодкогубів, буркунів, скрумбрії, каракатиці, скати, різні види крилатки, тощо. По центру бухти за один заплив зустріли 10 зелених черепах, величезного леопардового ската, ската-орляка, на спині якого каталася риба-флейта. Чудові враження. З погодою дуже пощастило, трохи штормило лише 2 дні, навіть тоді плавати було можна, хоча було мутно.

Дайвінг-центр: У готелі є якісний дайвінг-центр, щодня відправляють у різні бухти дайверів і снорклерів. Ми брали екскурсію на півдня у бухту Марса Мурена. Прямо від готелю понтона ходить гарна комфортна яхта. У бухті були приблизно за 40 хвилин. Нічого нового з живності не зустріли, але корали дуже гарні та яскраві. Є незрівнянні ділянки. Рекомендую.

Загальне враження від відпочинку: готель досить якісний, особливо для 4*, але є деякі недоліки. З «мінусів» відзначу відсутність фумігаторів у номерах за наявності величезної кількості комарів, відсутність шампунів, бальзамів, потребу в ремонті номерів та реновації доріжок між корпусами, брак персоналу в ресторані. Головне, що потрібно для себе розуміти, якщо ви обираєте цей готель, що це не курорт рівня «люкс». Це готель категорії 4*: невеликі номери, скромна територія, звичайна для Єгипту архітектура, невеликий вибір страв у ресторані. Не чекайте чогось особливого. Цей готель також абсолютно не підходить для відпочинку з дітьми (ні плавного піщаного входу в море, ні інфраструктури, ні розваг). Більшість відпочиваючих – дайвери, серфери та кайтсерфери з Європи.

З «плюсів» виокремлю прекрасне розташування готелю для снорка та дайвінга, затишний номер, відмінний сервіс, здорову їжу, веселі розваги та гарний дайвінг-центр. Море не розчарувало, а мені є з чим порівнювати. Готель залишив дуже позитивне враження. Я хотіла б сюди ще повернутися.

Гарного всім відпочинку, будуть питання, пишіть, відповім!
Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал