Одже, напишу відгук по тим крітеріям, котрі не знайшла для себе у інших відгуках) Ціль подорожі була єдина: релакс і море.
Море/пляж: чесно, була безмежно рада, що обрала цей готель, тому що є своя невеличка лагунка з більш-менш глибиною, можна було поплавати/покиснути в морі. За тиждень, у відкриій воді з пирса вдалося зануритись 2 рази (і то пощастило, бо пільнували прапорець) по 20 хв. Потім нас виганяли, бо шторм. Вітер був постійний. В лагуні повно риби, є корали, але безбарвні і нудні. Якщо за снорклінгом- вам не сюди. Вода тепла. За рахунок постійних хвиль, воду нагоняло і до 15 її було задосить (десь по плечи). Відплив був у другій половині дня. Короче, якщо поплескатись, покиснути, навіть трохи побавитись із маскою - підходе. Коралкі обов'язково, бо дно гострувате. Камні, корали, їжаки в норках. Мені пощастило не втрапити в халепу, наступивши на когось, бо я напочатку заходила боса (мене не лякає нерівне дно), але ногам було важко, отож коралки! в цілому, я купалась, і це було головне)) А, і ще! - із-за шторму к нам на пляж приходили з сусіднього Jaz Grand туристи і внаглую займали лежаки) в них лагун взагалі немає! були "перебої" з лежаками. Це взагалі-то заборонено, але персонал не звертал уваги.
Басейни: 3.2 маленьких (1 з баром) + 1 більш-меньш великий для "поплавати" повністю для дорослих. Там немає музики, тиша, не пускають дітей. Релакс зона (це класно)
Територія: сподобалась компактністю (!! ), (не розгуляєтесь) та камерністю. Дуже колоритно. Доглянуто. Є пагорби, тиха приватна зона пляжу, де тебе взагалі ніхто не турбує, верхня зона на холмі і загальний пляж. Що НЕ сподобалось: забагато менеджерів послуг, постійно як мухи (але на головному пляжі біля лагуни). Але вам доступна величееезна територія мадінату Jaz для ходьби, бігу. Там гуляти не перегуляти! ) Я обирала reef за доступну ціну, а користуватись простором можна всіх готелей (але не барами).
Номери: дааа, тут печаль( старі, невеличкі). ШОК- фен!???? , він працює по 20 сек і вирубається на паузу) щоб висушити або укласти волосся, треба робити 4-5 підходів. бісило, страшно. є шампунь, гель, лосьон для тіла. В діспенсерах (ніяких тобі міні-набірчиків)). Кондиціонера для волосся немає! брала з собою. Прибирали кожен день. Бар в номері: кава, чай, цукор, чайник, вода (2 пляшки по 1.5 л) - безкоштовно. Увага! все що в холодильнику та чипси/снеки (соки, пиво, лимонади... ) за окрему плату! дорого.
Спа: є. масаж 60 євро. Більше нічого не запитувала
Харчування: Знов дивина! Можете бути голодними! бо є часи, коли ви просто не зможете поїсти, якщо не встигли в часи роботи ресторану!! бар на пляжі відчиняється у 12.30, а ресторан зачиняється у 10 ранку (сніданок). Проспав - ходи голодний((. Теж саме і вдень. Снек-бар зачиняється у 16.30 (ресторан 13-16), а вечеря у 19. Таке, вперше бачу на all і була шокована( поїсти більше нема де, перекусити також. 1 ресторан, 1 снек-бар( Доречи, аля-карт немає. Годували смачно, різномаїтно. М'ясо (курка, яловичина), риба, морепродукти. Смачні тістечка, фрукти. Тут нарікань немає.
Персонал: ДУшки)) дуже турботливі та ввічліві. В день від'їзду (трансфер наш був у 16), після здачи номерів, браслети залишили, годували, можна відпочивати дали. Багаж зберігався у спец. кімнаті.
Туристи: німці, поляки, українці, італійців трохи. Расіянців майже немає (була 1 матрьошка наглувата, але...???? її ігнорували, чим довели до сказу)). В основному, це ті, що пробрались в Марсу під лічиною "немців". Спокійно і цивілизовано)
Питайте, якщо є якісь запитання, відповім) А, і неподалік є супермаркет, де можна купити що захочете. Пеша доступність. Манго - 5 $/кл, але треба пільнувати, бо шахраюють з вагою)) я сторгувалась по 4). Також гид підторговує всякою всячиною) Отакий великий відгук вийшов, але хотіла розповісти все те, що мене турбувало перед вибором. Чи повернуся сюди? -не знаю. Якщо тільки по велииикій акції))
А, і дорога- важка. Ми їхали з Дніпра до Одеси машиною, ночували, зранку на автобус до Кишиніву, реєстрація довга. А вже від аеропорта - наш готель був другий, дуже швидко добрались