Ідеальне море як для дітей, так і для любителів сноркелінгу

Написано: 2 июня 2021
Время поездки: 17 — 31 мая 2021
Кому автор советует отель: Для спокойного отдыха; Для семейного отдыха с детьми; Для отдыха с друзьями, для молодежи
Оценка отеля:
8.0
из 10
Оценки отеля по критериям:
Номера: 7.0
Сервис: 8.0
Чистота: 7.0
Питание: 8.0
Инфраструктура: 8.0
Скажу перше враження:коронавірус?-ні,не чули!Аж не вірилось,що можна ходити без масок. По масках можна було впізнати людей,котрі прилетіли сьогодні :) Персонал через раз в масках,або на бороді. Правда,були дні,коли по ресторану ходив інспектор,можливо,менеджер якийсь. Тоді все дуже красиво викладали,протирали і всі були в масках.
Територія спільна для готелів Brayka bay та Royal brayka
Контингент-80% українці. В сусідньому-більше іноземців. В основному-чехи,бо в Марса-алам є аж 4 рейси з різних міст Чехії. Ми летіли в Хургаду,бо різниця в ціні між Хургадою і прямим рейсом в Марса-900$.
Мова-в основному англійська. Деякі продавці послуг досить вправно розмовляють українською. Це дуже приємно.
ЗАСЕЛЕННЯ. У нас був нічний переліт,тому в готель ми прибули о 8:30 ранку. Заплатили 25$ за раннє заселення.

ТЕРИТОРІЯ. Інфраструктура готелю ніяк не тягне не 5*. Досить пошарпане все. Хол малесенький,не кондиціонується. Вай-фай в холі лише,і то майже не працював. Ми завжди купуємо найдешевші сім-картки водафон в аеропорту,потім дзвонимо оператору і замовляємо додаткові гігабайти (вони зацікавлені,і пропонують більше за менші гроші,ніж пакетні Мб в додатку).
Але це все компенсується стараннями персоналу. Всюди чисто,абсолютно ідеальні газони,квітучі кущі та кактуси,зелені пальми.
Всюди передбачені пандуси,що актуально для сімей з малятами в візках,а також для людей з обмеженими можливостями.
Половина готелю не заселена,один з 4 басейнів спущений,проте працює невеличкий аквапарк на 3 гірки.
Басейн для найменших діток краще використовувати у Brayka bay,бо там якось чистіше і більше води. А от басейн для школярів-чудовий,там постійно було купа дітей. Плавний захід з позначками глибини до 116 см,здається. Хоча,з таким ідеальним заходом в море,я особисто не розумію проведення часу в басейні. Але кожному своє.
НОМЕР. Наскільки я відслідкувала,сім‘ям з дітками давали номери на першому поверсі. Це дуже завбачливо і приємно. Особливо тим,в кого малята ще у візках.
Все стандартно. Для 3-річної дитини доставили повноцінне ліжко. Хоча,нашим друзям поклали маленьке дитяче. Місця стало зовсім мало. Дуже мало тумбочок в номері. Все з валіз розкласти не вдалося,був хаос постійний. Вішаків штук 10. З засобів гігієни-мило і гель для душу-в диспенсерах на стіні. Було 2 лосьйони для тіла в тюбиках. Я читала про цей нюанс в відгукахі все взяла з собою.
Щодо прибирання,то перший тиждень прибирав хлопець Ясер,дуже старався,за чайові крутив лебедів-слоників і давав додаткову воду. Правда,порохи зі столів витирала щодня сама,можливо,якби звернути увагу,то і вони б це робили. Наступного тижня прибиральник змінився,чомусь прибирав о 14-15 год,коли син спав. Тому це все обмежувалось лише викиданням сміття і зміною рушників. Фактично,другий тиждень в номері було не прибрано.
ХАРЧУВАННЯ. Враження двоякі. Все завжди було свіже,перероблених з попереднього прийому їжі страв майже не було. Але як їм вдавалося перетворити телятину на капці,курку пересушити і спалити на вуглики рибу на грилі-не знаю. Можливо,боялись недоготувати,і тому перетримували.

З мінусів-відсутність води в маленьких пляшках. Тільки наливали в стакани,які,часом,були погано вимиті чи висушені і смерділи.
Сподобалось,що прибори були запаковані в пакетики разом з сухою та вологою серветкою. І кожному підкладали паперові підставки під тарілки.
На сніданок і обід на терасі ресторану їсти було неможливо через засилля горобців та ворон. Вони абсолютно не соромились їсти з тарілок,коли ти тільки-но відвертаєшся. Не знаю,чи цю проблему можна вирішити. Проте,на вечері горобців вже не було,бо столи були зайняті і вся тераса кишіла людьми.
Вранці в ресторані робили фреші за 2€.
Щодня ввечері якась пані готувала на камені паляниці з різними арабськими соусами-намазками. Хлопці готували тушені овочі,різотто,овочі-гриль,короче,щодня на грилі було щось нове.
Апаратна кава вранці і в барі на пляжі-досить непогана. Я навіть з валізи не витягувала свою,бо завжди беру з собою. В обід,правда,апарати не включали і наливали якусь бяку з глечиків.
Паста-майже альденте,цілком пристойна. Смачний сир,в‘ялені томати,часничок,3 різних соуси,гострий перчик,цибуля,помідори. На вибір дуже різноманітно по начинках.
Салати- і окремі продукти,і вже змішані. Завжди було на вибір 4-6 соусів на будь-який смак. Дуже смачний пастоподібний сир типу фета (часом був з базиліком),неймовірно ароматні помідори,прямо як наші херсонські в серпні )
Завжди подавали картоплю в різному вигляді (пюре,правда,було всього двічі,але я брала печену і мнула вилкою для дитини,просила шматочок масла на Pasta corner)
В післяобідній час-картопля-фрі з кетчупом. Ми ходили брати на Brayka bay,хоча,не дозволено користуватися барами і рестораном різним готелям. Бачила,як в нашому барі не хотіли обслуговувати туристів з Brayka. Але на 2 поверсі над рестораном теж працював снек-бар,просто з пляжу ходити далекувато.
Короче,вибір непоганий,як для Єгипту.
Солодке-нормальне,мені було надто приторне,якесь трохи одноманітне. Але на вечерю завжди було свіже пісочне і здобне печиво,а також пахлава. Вранці-свіжа халва і круасани.
Великий плюс-абсолютно всі сезонні фрукти подавали:медові дині,кавуни,фініки,фізаліс,банани,апельсини,грейпфрути,памело.

ПЛЯЖ. МОРЕ.
Це майже ідеальне місце. Відливи бувають,за 14 днів були і до обіду,і після,і вночі. Але в лагуні всеодно є вода. Ідеальна заплава для дітей. Правда,ввечері вода була досить скаламучена,бо купа людей з обох готелів. З пантону-класний риф. В принципі,риф починався вже майже від лагуни,але вже напівмертвий,чим ближче до пантону і далі,тим живіший і красивіший. Це просто захват. Рибок небагато,але дуже різноманітні. Мені вперше за 6 раз в Єгипті трапилось побачити гігантську черепаху і 2-метрову мурену. Море скатів,крилатки,багато інших хижих і мирних видів риб. Це повний кайф ????
Навіть в шторм не вішали червоний прапор,в готелях Nabq bay в Шармі половина відпочинку при таких самих хвилях висів червоний прапор і купатись з понтону не дозволяли.
На пляжі-покоцані лежаки,але матраци-гарні поролонові,рушники новенькі,дають прибиральники.
Ми окупували найідеальніше місце на пляжі-під пальмами. Займали о 5:30-6:00 ранку. Хоча,місця достатньо,завжди були вільні лежаки,але дуже багато людей з Brayka bay ходили на наш пляж.
Часто були вітри,від задування піску в рот рятували паравани.
АНІМАЦІЯ. Досить непогана,ми і не розраховували,бо в вересні були в Old palace і в‘ялу анімацію списували на карантин. Як виявилось,не в карантині справа.
Двоє аніматорів з Єгипту нам не дуже сподобалися. Дивна поведінка,якесь агресивне спілкування (хоча,для мене майже всі араби говорять англійською чи російською в такій дивній агресивній манері). Найкращий аніматор-кучерявий хлопець,котрий робив фаєр-шоу. Ми його називали фаєр-мен ))
Вранці був стретчинг,аква-джим, гра боча,дитяча школа,аквагрим на території Brayka bay. Після обіду-йога,зумба,волейбол.
Ввечері-шоу міс та містер готель,фаєр шоу,беллі-данс та національні єгипетські танці з спідницею,двічі було pool party з дискотекою. Одного разу виступав відомий співак 90-х Юрко Юрченко.
Щодня міні-діско,було купа діток,залучали і батьків. Діти в захваті. Театр для шоу-на території Royal brayka.

Одного вечора була платна дискотека за 5$. Правда,щоб назбирати людей,вони відкладали її 4 дні. Було фаєр-шоу,пінна вечірка. Варто піти,всі тішилися як діти тою піною,малята в тому числі.
ПЕРСОНАЛ. Дуже стараються. Протікав душ-протягом години замінили шланг. Заблокувався сейф-швидко полагодили,замінили батарейки. Розхитався замок в балконних дверях-полагодили протягом дня.
Правда,з поповненням телефону не дуже хотіли допомогти. В результаті,попросили масажиста Ахмеда поповнити нам телефон,бо чомусь в додатку нам це не вдавалось,а продавці в магазині замість реальних 30$ просили 55$. Взагалі,ціни значно вищі,ніж в Шармі чи Хургаді. За масаж можна торгуватись.
ПОСЛУГИ. Хамам раджу брати в готелі Brayka bay. Там Велнес центр якийсь чистіший і приємніший.
Ми їздили в Марса Алам на закупи за 5$ в 2 сторони. Там нас зустрів а-ля гід і водив по своїх відкатних магазинах і аптеках. Коли ми зайшли в іншу аптеку і там докупили ліки,яких не знайшли в «його» аптеці,то дуже розізлився. Почав агресивно себе поводити. У мене розірвався босоніжок,і мені необхідно було придбати супер-клей. Цей гід,розізлившись,сказав,що таке ніде не продають. Я просто почала заходити у всі магазини підряд і знайшла клей за 5 фунтів (смішна ціна). Дуже було неприємно,як на мене,в цьому вся арабська натура. Фу.
Раджу поміняти трохи грошей на фунти,бо в аптеках та супермаркетах все у фунтах,а заокруглюють до доларів в більшу сторону. Треба дуже уважно дивитись на ціни,бо вони тільки і мріють розвести на гроші. Карткою,з очевидних причин,не дозволяють розраховуватися.
Були екскурсії в Порт Халіб,місто Ел-Кусейр та на пляж Абу-Дабаб (кажуть,там черепахи живуть постійно). Шкодую,що ми не поїхали.
За межами готелю,якщо пройти вправо кілометра 2,дуже класний дикий пляж. І зліва,напевно,теж є такий пляж. Тільки туди ще далі йти,бо через територію Brayka bay. Там білосніжний пісок. Ми знайшли величезні мушлі,притарабанили їх до нас на пляж,всі питали,де можна такі придбати ) Ми ходили туди рано-вранці,коли було трохи пасмурно. Бо там пустеля,страшенна спека. Часом,бедуїни там продають якісь браслетики. Варто взяти щось з їжі,бо ті діти їхні такі нещасні (

Коротше кажучи,готель ок. Маємо на меті ще кілька готелів,а в іншому випадку-точно повернулися б сюди.
Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал