Тут є лише один великий ПЛЮС... це МОРЕ

Написано: 14 сентября 2020
Время поездки: 31 августа — 8 сентября 2020
Кому автор советует отель: Для спокойного отдыха; Для семейного отдыха с детьми
Оценка отеля:
6.0
из 10
Оценки отеля по критериям:
Номера: 7.0
Сервис: 6.0
Чистота: 7.0
Питание: 6.0
Инфраструктура: 6.0
2 роки тому ми відпочивали в Пірамісі, і вже тоді відзначили для себе готель Олд пелес. Нарешті потрапили,бо впала ціна. Відпочивали великою компанією. Дві сім‘ї були з дітьми 3 і 4 років.
Сам готель дуже компактний, що в ситуації з ковідом прекрасно, бо чим менше людей,тим краще. Всюди зроблені зручні пандуси, є ліфт, для сімей з візками - просто шикарно.
Гості - українці, з якими ми перезнайомились і були як одна родина, та араби - от тут не зовсім комфортно. Бо почуваюсь голою на пляжі серед жінок в чорних «скафандрах».
Район Сахл-Хашиш просто казка. Закрита для посторонніх територія, прекрасний міст та променад для вечірніх прогулянок, площа з фонтанами для фотосетів. Найкраще місце в Єгипті, як на мене.
ЗАСЕЛЕННЯ-ВИСЕЛЕННЯ. З аеропорту взяли таксі за 15$, бо не хотіли розвозити всіх і бути останніми. Ми прибули ввечері, тому заселили зразу, а хто вранці-то не раніше 10-11 дня. І гроші не допоможуть. Хоча, можна гонорово йти снідати, на браслети ніхто не звертає уваги.

Виселяють в 12 год, просто блокують карти. Ми перенесли речі до знайомих, на обід пішли без проблем, бо виліт був о 20 год. Браслети ніхто не зрізає. Такщо з цим проблем немає.
НОМЕР. Готель вже досить втомлений та пошарпаний. Номери sea view трохи в кращому стані. Ми жили в стандарті. Доплата на ресепшн ніяк не впливає на стан номеру, в який вас поселять. Ми просто хотіли, щоб в нас були номери поруч з друзями. Меблі пошарпані. Ліжка king size - це просто 2 зсунутих ліжка докупи. Правда, щілина між матрацами майже не відчувається, тому було відносно комфортно втрьох з дитиною. Горщик для дитини дали на ресепшн,правда,як після війни, весь потрісканий. Було достатньо вішаків в шафі,проте шухляди або засувалися з зусиллям, або весь час були відчинені.
Нюанс, який просто вбив наповал: з 15 до 18 години відключали фазу з кондиціонерами.
ШОК: в холі та коридорах кондиціонери не працювали ніколи. Сказали,що це розпорядження уряду через ковід. Але коли ми їхали в аеропорт, то всіх туристів запитували з інших готелів, ніде такої дурниці не роблять.
До речі, прибирання, як для Єгипту, досить норм. Пилососили навіть. Правда, під кінець відпочинку дезінфектори вже були не всюди, дверні ручки, здається, ніхто і ніколи не мив,все зальопане (((
МОРЕ. Це найкраще море у всьому Єгипті. Плавний захід, відливи майже не відчуваються. Правда, коралів та рибок немає зовсім. Хто любить снорклити - то буде розчарований. Але для цього ми пішли на міст-причал, котрий зліва від готелю, і домовились про дайвінг на яхті за 30$. Було прекрасно, бо, крім нас, на яхті були лише інструктори, персонал яхти, і ще 4 професійних дайверів з Польщі. Екскурсія від гіда передбачала 60-70 чоловік на яхті.
Як не дивно,але араби рідко бувають на морі. Тому воно повністю було наше. Кришталева вода,лежаків завжди вистачало. Ми зайняли один лежак, і всі 10 днів на ньому і відпочивали.
Недолік-брудний пісок на пляжі. Недопалки,які були навколо нас (у нашій компанії не палять) ніхто ніколи не прибирав. Араби постійно брали їжу з собою на шезлонги, не прибираючи. Залишки розтягували ворони, персонал абсолютно не слідкував за чистотою на пляжі.

ХАРЧУВАННЯ. Одразу скажу, що через ковід усі готелі “врізали” асортимент. Проте, було досить смачно, хоч і невеликий вибір. Ми в Єгипті вже 5 раз, і я досить перебірлива в їжі. Тому тут - ок! Фруктів було мало. Сезонні манго і гранати (які в магазині по 1$ продають) не подавали. Ми собі це купували самі.
АЛЕ! Дієтичного столу немає,і якщо дитині 1-3 роки, то навряд чи знайдеться,що їй дати. Ніби і немає надлишку спецій у Олд пелесі, але і для дитини не підійде. Останнього разу ми відпочивали у Nubian Island в Шармі, там був окремий дитячий куток в ресторані.
Ресторан а-ля карт не працював. Наскільки мені відомо,він не працює зараз в жодному готелі.
НЮАНС: по 1-2 людини в кожній сім‘ї мали сильну діарею. Не впевнена,що це пов‘язано з харчуванням. Але це факт.
АБСОЛЮТНО ВСІ без виключення українці (бо арабів ми не питали) стикнулися з цією проблемою. Нашу дитину минуло,а у знайомих дівчинка 3 дні рвала і поносила,без температури.
АЛКОГОЛЬ нікудишній. Я не вживаю абсолютно, а тим, хто п‘є, спокійно можна брати не ол інклюзів, а зелений браслет без випивки, купивши в д‘юті фрі нормальної якості питво. Коктейлі роблять без всякої технології, просто «на око», вони виходять огидні.
АНІМАЦІЯ. Ніби є, ніби і нема. Були концерти ввечері непогані (арабські танці,танець живота,караоке). З дітьми ніхто не займався. 1,5 року тому ми відпочивали в Barcelo, то там для дітей було все: майстер-класи, діско, аквагрим, футбол і ще купа всього, діти табунами зранку до вечора ходили з аніматорами і розважались. В принципі, скорочення дитячої анімації логічне,бо ковід. Але мені здається, в цьому готелі її і до пандемії не було.
ПЕРСОНАЛ. Не можу сказати, що дуже уважний. В ресторані, коли на вихідні понаїжджало купа арабів, яблуку ніде було впасти, ніхто не слідкував за звільненням столів, потрібно було просити продезинфікувати. Брудний посуд зі столу забирали через раз,а коли і забирали, то з таким гуркотом кидали у свої візки,що розмовляти було неможливо.
Крім того, дуже помітно, що арабів обслуговують першочергово і з привілегіями як на барах, так і в ресторані.

Хочу відмітити магазин з маслами,де продає Адам. Продавець від Бога. Як він заснував секту Алое вера - це шедевр )) хто не в курсі, хороший лосьйон з алоє вера чудово зволожує і знімає почервоніння після засмаги. Накупили в нього на всі гроші ;)
Короче кажучи, зняла бал за непрацюючий кондиціонер, отруєння, роботу персоналу, і за відсутність дієтичного харчування для дітей та людей з проблемами шлунку.
Хоча, заради шикарного моря, можна закрити очі на ці нюанси. Я б повернулася сюди. Але тільки,якщо ціна буде рівня вересня 2020 року. Бо раніше він виходив більше 2 тис. $ на сім‘ю з 3 чоловік. Таких грошей він точно не вартий.
Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал