Моравське намисто. Штернберк. Cechy pod Kosirem

16 июля 2020 Время поездки: с 14 июля 2019 по 14 июля 2019
Репутация: +5059½
Добавить в друзья
Написать письмо

14 липня день взяття Бастілії, а у нас за планом Штернберк та Čechy pod Kosířem.

Минулого року це була неділя. Ми не шукаємо легких шляхів, тому в плані два місця. Ранок починаємо з Штернберку, маленького містечка недалеко від Оломоуцу. Їдемо потягом, виходимо на потрібній станцій, що не могло не радувати. На автобусній зупинці тільки ми вдвох, під’їхав автобус і повіз тільки нас через все спляче місто. О 8.30 ми вже на площі біля замку. Місто зовсім пусте, людей практично немає. Піднялись до замку. Він невеличкий й не такий гарний зовнішнє, як Боузов, але такий справжній та автентичний. У дворі замку нікого, відчуття, що зараз з воріт в’їдуть господарі та спитають, а чого ви тут вештаєтесь? Біля 9.00 з’явилися робітники, та крім нас ще двоє бажаючих оглянути замок. Камерна екскурсія на 4 особи. Я вже писала, що фортеці не зовсім моє, але друга фортеця за два дні теж сподобалась.

Порожніми вулицями йдемо далі.


Потім за планом Експозиція часу – це сучасний музей, в якому експонати об’єднані темою «час». В експозиції багато інтерактивних об’єктів, 3D-моделі планет. Мене зацікавила колекція рідкісних годин, глобусів. Без чеської тут досить складно. Але і цілому цікаво. Моє фото в профілі як раз з однієї з фотозон цього музею.

Останній пункт в Штернберку – монастир. Оглянути монастир можна тільки з екскурсією, її тривалість 1,5 години. Ми не встигли би на автобус, тому монастир залишився без нас. Та й 1,5 години, як на мене, занадто довго.

У нас залишається час погуляти по місту та вчасно прийти на зупинку. Й починається дощ, який нас переслідує весь шлях до Оломоуцу і вже там перетворюється на зливу.

Замок Čechy pod Kosířem. Для продовження подорожі повернулися до Оломоуцу, а там просто тропічна злива. Швидко добралися до автовокзалу, дощ не затихає. Знайшли потрібну платформу, і тут я запропонувала, а може ну його, одним замком більше, одним менше, повертаємось до готелю. Але під’їхав автобус і вирішили все ж поїхати. Нагородою нам була гарна погода та нові враження.

Čechy pod Kosířem той випадок, коли не тільки я не знаю, як адекватно це перекласти. Невеличке селище, в якому розташований замок, скоріше гарний маєток. В цьому замку в радянські часи були школа-інтернат, тому значна частина автентичного майна була втрачена, відновлювати його почали відносно недавно. Нічого надприродного очікувати не треба, але мене вразило відношення працівників до відновлення замку, його історії.

Родзинка Čechy pod Kosířem – парк.

Крім основної експозиції, ще є виставка старих велосипедів (було зачинено), виставка про фільми, які знімалися в замку. В селищі ще є музей карет.

Моравське намисто, або З першого разу у неї не вийшло...>>>

Моравське намисто. Оломоуц >>>

Моравське намисто. Боузов. Зоопарк Оломоуцу >>>

Переведено автоматически с украинского языка. Посмотреть оригинал
Чтобы добавить или удалить фотографии в рассказе, перейдите в альбом этого рассказа
Монастир, в який ми так і не попали
Фортеця Штернберк
Експозиція часу
Čechy pod Kosířem
Комментарии (4) оставить комментарий
Показать другие комментарии …
аватар